2 jul 2005

[3] Eerste operatie in zicht!

door Jochem

2 juli 2005

Lieve familieleden,

Jullie vragen me regelmatig hoe het staat met mijn transitie-proces, en ik kan jullie -gelukkig- nog steeds melden dat het allemaal goed gaat. Inmiddels ben ik alweer nagenoeg een jaar met hormonen bezig, en dat betekent dat de volgende stap voor de deur staat: de borst-operatie. Dat is de eerste operatie in een serie van drie. (De tweede operatie zal rond oktober zijn, en de derde operatie duurt nog ca. 2 jaar, vooral vanwege de wachtlijst).

Op dinsdag 19 juli om 14.00 uur word ik opgenomen in het VU Ziekenhuis, en op woensdag 20 juli word ik geopereerd. De operatie is niet echt zwaar (1,5 tot 2 uur), maar het duurt wel 4 tot 6 weken tot ik weer helemaal hersteld ben. Zeker de eerste week mag ik mijn armen niet boven mijn schouders heffen, en ik moet de weken daarna nog een band dragen, en oppassen met tillen.
Ik verwacht 2 tot 3 dagen in het ziekenshuis te liggen, en daarna nog ca. een week thuis op bed te liggen (in Z.). Daarna denk ik wel weer door het huis te kunnen sjouwen. In elk geval heb ik een maand ziekteverlof opgenomen, want zonder t-shirt kom je niet ver ;-)  (En een bus hobbelt best wel, en ik moet eerst mijn lunch weer kunnen dragen!).

Als jullie zin en tijd hebben om langs te komen in het ziekhuis, dan mag dat natuurlijk. Maar voel je zeker niet verplicht! Je mag ook bellen of schrijven. Of gewoon over een tijdje eens mailen om te vragen hoe het gaat. En anders zie ik jullie bij de eerstvolgende familie-bijeenkomst wel weer! :-)
Voor de die-hards het adres: De Boelelaan 1117, 1081 HV Amsterdam. Ik lig op locatie 6C. De bezoektijden zijn: 11.00 tot 13.00 uur en 16.00 tot 19.30 uur. Ik verwacht gewoon op mijn mobiele telefoon bereikbaar te zijn.

Volgens mij zijn jullie zo weer helemaal op de hoogte! Als het straks de operatie achter de rug is en ik weer een beetje hersteld ben, dan laat ik jullie wel weten hoe het allemaal gegaan is.

Groetjes,
Jochem

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.