7 jun 2004

(5) Groen licht!!

door Jochem

7 juni 2004

Beste mensen,

Vandaag de uitslag gekregen: IK HEB GROEN LICHT!! Het Genderteam heeft afgelopen week vergaderd, dus ik heb gisteravond een mailtje gedaan om te vragen wat de beslissing was. Ook met het oog op het bloed- en urine-onderzoek dat gedaan moet worden, omdat dat op een bepaald moment van de maandelijkse cyclus moet gebeuren. Ik kreeg vanochtend meteen een mailtje terug: "Inderdaad is er groen licht afgesproken". Wauw!!

Het bloed- en urine-onderzoek komt toevallig goed uit: morgen kan ik meteen terecht! Wanneer ik nu precies mijn eerste spuit testo krijg, weet ik nog niet. Wat ik begrepen heb, krijg ik 2 tot 3 weken na morgen de uitslag van de testen, en volgens mij krijg ik dan ook een recept mee voor de testo. Dus volgens mij moet ik eind juni/ begin juli mijn eerste shot kunnen krijgen! Maar ik hoop morgen te horen hoe het precies zit.

Van een aantal mensen krijg ik de vraag hoe het nu precies verder gaat, en hoe dat gaat met de veranderingen door de testo. In principe kun je kiezen hoe je je testo toegediend wil krijgen: via pillen of via spuiten (in je bovenbeen of bil). Spuiten wordt het meest gedaan, omdat het minder slecht is voor je lever. Het uiteindelijke resultaat is hetzelfde, dus wat dat betreft is er geen verschil. Overigens moet ik de rest van mijn leven testo blijven spuiten, want ik maak het zelf niet aan, althans niet voldoende, en ik zal het nooit aanmaken ook.

De testo zorgt bij VM's voor alle veranderingen die bio-jongens in de puberteit ondergaan: je krijgt een lagere stem (vanaf ca. 2 à 3 maanden al hoorbaar), je krijgt baardgroei (vanaf ca. 3 à 4 maanden zichtbaar), je krijgt een andere vetverdeling in het gezicht (vanaf ca. 3 maanden zichtbaar) en in de rest van je lichaam (m.n. je heupen) (vanaf ca. 5 à 6 maanden zichtbaar), je krijgt spierontwikkeling (m.n. in de borst en je armen) (vanaf ca 4 à 5 maanden merkbaar), en natuurlijk krijg je een verhoogd libido (vanaf ca. 1 à 2 maanden merkbaar).
Operaties e.d. zijn allemaal nog lang niet in beeld: ik krijg eerst een jaar testo, en daarna gaat er pas geopereerd worden, anders krijgt het VU de inspectie op hun dak. Maar jullie zullen zien dat die operaties voor het uiterlijk vooral een formaliteit zijn, omdat ik verwacht met een half jaar echt wel passabel te zijn als man.

Tot zover het nieuws op dit moment. Mocht dit vragen opwerpen of er iets anders zijn dat je wilt weten, dan kan dat natuurlijk. Jullie weten me te vinden! :-)

Groetjes,
Jochem

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.