19 apr 2004

Nieuwe naam

door Jochem

19 april 2004

Lieve vrienden,

Zoals ik in mijn laatste mail al had aangekondigd, heb ik dit weekend inderdaad een nieuwe naam gekozen: het wordt Jochem. Het spijt me dat ik het jullie aan doe om opnieuw te moeten wennen aan een andere naam.

Toen ik in december mijn jongensnaam koos, leek H. een goede naam te zijn. Ik voelde mij nog H., en wilde graag een naam hebben die daar iets mee te maken had. Ik zag ook er de voordelen in om dezelfde voorletter aan te houden. (Overigens, H. is een bestaande naam van Duitse oorsprong. Dus ik heb de naam niet zelf bedacht, zoals sommigen misschien dachten.)
Maar in de loop van de tijd ben ik mij steeds minder H. gaan voelen, en nu blijkt de naam H. niet meer bij mij te passen. Ik heb opnieuw vele jongensnamen overdacht, maar kon niet echt een goeie naam vinden. Jochem viel mij in december/ januari in, hoewel ik er al veel langer iets mee had. En zoals ik jullie in januari al mailde, had ik hem er als tweede naam bij genomen, omdat ik het gewoon een mooie naam vind. Daarom heb ik uiteindelijk besloten om Jochem te gaan heten, en geen tweede naam te nemen.

Al met al is het misschien niet eens zo heel erg voor jullie om aan deze nieuwe naam te moeten wennen. Want ik begreep dat een aantal van jullie H. ook niet echt mooi vonden en/of niet echt bij mij vonden passen. Dat probleem is dus ook meteen verholpen! ;-)

Groetjes,
Jochem

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.