14 jan 2016

Veel trotse mensen bij Blent Transfestival

door TBW
Blent Festival 2016

Het TBW heeft tijdens het Blent Transfestival op 9 januari een workshop verzorgd. Thema van deze workshop was "Ik ben mijzelf!". We hebben gesproken over dingen waar we trots op zijn en waar we kracht uit halen. Het werd al snel duidelijk dat er veel trotse en krachtige mensen waren!

De workshop "Ik ben mijzelf!" was erg druk bezocht: zeker 39 mensen zaten vol verwachting klaar op wat komen ging. Daarmee was het eigenlijke maximum van 30 deelnemers ruim overschreden. Het was een mooi compliment dat zoveel mensen belangstelling hadden!

Tijdens de workshop hebben we met elkaar gesproken over de dingen waar we trots op zijn. En over de dingen waar we onze kracht uit halen. Waar halen we onze kracht uit in moeilijker tijden? Uit alle antwoorden bleek dat velen van ons heel trotse en krachtige mensen zijn.

Vervolgens hebben we gesproken over het moeilijke probleem als mensen ons na langere tijd nog steeds met het verkeerde woord aanspreken: “hij” in plaats van “zij", of “zij” in plaats van “hij”. Daar werd (weer eens) een tekort in onze taal duidelijk: sommige mensen hebben behoefte aan een genderneutraal woord, maar dat is er niet. “Zhij” kun je wel schrijven, maar niet goed uitspreken. “Vij” is een goed alternatief, maar is (nog) niet echt ingeburgerd...

Tot slot hebben we een lichamelijke oefening gedaan: even ontspannen, op je ademhaling letten en goed contact maken met de grond.

De drie kwartier zijn omgevlogen, hoewel we samen toch veel hebben gedaan. Na afloop ging iedereen nóg iets trotser en krachtiger naar het volgende programma-onderdeel.

Tags: 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.