4 jul 2016

Workshop Trans* & Lichaam tijdens FREE PATHH

door TBW
FREE PATHH

Tijdens de FREE PATHH, op 18 juni, gaf het Trans & Bloot Weekend een workshop over "Trans* & Lichaam". Tijdens deze workshop hebben we een korte inleiding gegeven over wat de Trans & Bloot Weekenden zijn en wat we in zo'n weekend doen. We hebben verteld over waarom wij een goed contact met onze lichamen belangrijk vinden. Daarna hebben we de deelnemers een kort voorproefje laten zien van wat we tijdens een TBW doen.

We zijn begonnen met een aantal stellingen, waar deelnemers konden kiezen voor "ja", "nee", "weet niet" of "n.v.t.". Over het algemeen waren de deelnemers heel eensgezind in hun antwoorden, hoewel er bij elke stelling wel een aantal mensen was dat voor een ander antwoord koos. Dat was interessant!

Daarna hebben we een korte ontspanningsoefening gedaan en hebben we deelnemers kort kennis laten maken met hun persoonlijke ruimte. Met een eenvoudige tip hebben we mensen hun persoonlijke ruimte bewuster kunnen laten ervaren. Wie dat wil, kan er met deze info zelfstandig mee verder oefenen.

Bij de voorbereidingen hadden we ons een beetje verkeken op de duur van de workshop. In 50 minuten kunnen wij eigenlijk te weinig doen om mensen écht te laten ervaren wat het TBW is. Dat gegeven nemen we mee voor een volgende keer: we doen in het vervolg geen korte workshops meer.

Toch was het heel inspirerend om aan het programma van de FREE PATHH bij te kunnen dragen. Het was een hele bijzondere dag, waarbij het bruiste van empowerment en zelfbewustzijn. We zijn trots dat we hieraan een bijdrage hebben kunnen leveren! Juist op een dag waar het gaat om lezingen en discussies is het goed om ook een heel fysieke workshop aan te kunnen bieden.

FREE PATHH heeft ook een verslag gemaakt van onze workshop.

Tags: 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.