20 feb 2017

5e Trans & Bloot Weekend over (trans)mannelijkheid

door Transman.nl
Trans & Bloot Weekend 2017

Van 28 t/m 30 april 2017 is alweer het vijfde Trans & Bloot Weekend. Het TBW gaat over jezelf thuis voelen in je lichaam. De workshops van dit weekend hebben te maken met het thema “(trans)mannelijkheid”. Dit weekend is voor iedereen in het (trans)mannelijke spectrum. Het programma is ruim opgezet, dus er is ook veel gelegenheid voor ontmoeting buiten de workshops om. Het TBW is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Veel transmensen hebben nooit naakte lichamen van andere transmensen gezien. Translichamen komen niet voor in de (mainstream) media, behalve op een medische manier om te informeren over medische procedures. We willen trots zijn op onszelf, en vertrouwen opbouwen rondom onze lichamen en identiteiten.

Workshops

Deze keer speelt het thema “(trans)mannelijkheid” een centrale rol in de workshops van het TBW. Workshops die we aanbieden hebben titels, zoals: In of uit de kast?, Mannelijkheid, Zelf-beeld, Uit de kleren!, Massage en Toen & Nu. Naast de workshops is er ook veel gelegenheid voor ontspanning.

Veiligheid

Vanwege het karakter van het Trans & Bloot Weekend is er veel oog voor ieders veiligheid. Aan het begin van het weekend spreken we gezamenlijk huisregels af. Zo garanderen we een veilige(r) omgeving voor alle deelnemers. En scheppen we een sfeer waarin we ieder kunnen uitnodigen om de eigen persoonlijke grens (iets) te verleggen. Tegelijk kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken: je hoeft niets te doen wat je niet wil.

Toegankelijk

We doen ons best te zorgen dat iedereen die wíl meedoen aan het TBW, dat ook kán. Daarom is de deelnemersbijdrage voor het TBW € 130 / € 100 / € 80, afhankelijk van je financiële situatie. Je kunt zelf aangeven welk bedrag voor jou van toepassing is.

De locatie in regio Nijmegen is rolstoeltoegankelijk, inclusief aangepast toilet en douche. Overige wensen kun je bij je aanmelding aangeven. Tijdens het weekend is er respect voor individuele verschillen, achtergronden, overtuigingen, etc.

Opzet TBW

Veel mensen zijn (erg) onzeker over hun lichaam of hebben moeite hun lichaam te accepteren. Dit geldt ook voor transmensen, om meerdere redenen. Tijdens het Trans & Bloot Weekend werken we aan empowerment en het vergroten van ons zelfbewustzijn, zelfwaardering en zelfacceptatie.

Tijdens het weekend zijn er diverse workshops, in een veilige(r) omgeving, waarin we praten, voelen, ervaringen uitwisselen en/of creatief bezig zijn. Het programma is afwisselend, zodat er voor ieder wat wils is. Daarnaast biedt het weekend natuurlijk ook gelegenheid voor ontmoeting, onderlinge uitwisseling en gezelligheid.

Het Trans & Bloot Weekend is een initiatief van Transman.nl en wordt uitgevoerd door Stichting TransMotion.

Meer info

Klik hier voor meer info over het weekend. Aanmelden kan via het online formulier.
Of neem contact met ons op.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.