13 mrt 2023

Zing het uit tijdens de workshop ‘Stem en zingen’!

door Jochem
Zangdocent Inge Rambags

Zing je de sterren van de hemel of alleen onder de douche? Wil je je ‘nieuwe’ stem op een speelse manier leren kennen? Is je stem niet zo nieuw meer, maar durfde je zingen nooit aan? Of heb je (nog) een hoge stem en is zingen niet vanzelfsprekend? Dan is deze workshop iets voor jou!

Stichting Transman organiseert op zaterdag 15 april een workshop ”Stem en zingen”, van 10 tot 17 uur in Rotterdam. Inge Rambags – zeer ervaren stemcoach, zangdocente en zangeres – zal deze dag leiden. Tijdens de workshop kom je meer te weten over de stem en ga je die natuurlijk uitgebreid gebruiken!

Het ochtendprogramma begint met een presentatie, waarin Inge uitgebreid uitleg geeft over de stem. Je leert hoe de stem werkt, welke stemfuncties er zijn en hoe je die kunt gebruiken. Even stil zijn dus, maar daarna gaan we zelf geluid maken! In verschillende oefeningen breng je de theorie meteen in de praktijk. Na de lunchpauze is het tijd om echt te gaan zingen. Ben je een absolute beginner of een gevorderd zanger? Vind je het al héél spannend om in een groepje te zingen of stap je zo in je eentje naar voren? Dat maakt allemaal niet uit. Er is ruimte voor ieders wensen. Inge besteedt aandacht aan wat jíj wilt leren en wat jouw stem nodig heeft.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor iedereen in het trans mannelijk spectrum. Ervaring met zingen is niet nodig. Iedereen kan meedoen. Of je stem in transitie is of (nog) niet, of je stem al helemaal is uitgerijpt of je juist enorm de baard in de keel hebt, het maakt allemaal niet uit. Zelfs als je stem nog (flink) aan het veranderen is, kun je zingen en heb je veel aan de informatie. En juist dán zijn de oefeningen nuttig. Maak je geen zorgen als je stem nog hoger klinkt dan je zou willen. Die ervaring kennen we allemaal. Je bent onder gelijkgestemden!

Kosten

Een professionele docent die ons een hele dag begeleidt, dat kost natuurlijk wat. Dankzij een bijdrage van het Bob Angelo Fonds kunnen we de kosten voor deelnemers beperken, maar een eigen bijdrage voor deelname blijft noodzakelijk. De bijdrage voor deelnemers is € 38 voor donateurs en € 48 voor niet-donateurs.

Zijn de kosten reden om je niet aan te melden? Neem dan gerust contact met ons op. We bespreken graag hoe we je tegemoet kunnen komen, zoals met betaling in termijnen of een korting.

Locatie en tijden

De workshop vindt plaats op zaterdag 15 april, van 10 tot 17 uur in Inges eigen zangpraktijk: Prins Frederik Hendrik straat 35, 3051 EN Rotterdam. Voor koffie, thee, een eenvoudige lunch en een kleine versnapering tijdens de workshop wordt gezorgd. Tijdens de lunchpauze (ongeveer 13 tot 14 uur) kun je eventueel een ommetje maken, als je daar behoefte aan hebt.

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer: treinstation, bus- (174 en 704) en tramhalte (lijn 4 en 8) Rotterdam Noord. Er is voldoende parkeergelegenheid in de wijk. Let op: Parkeren is betaald. Maak eventueel gebruik van de P+R gelegenheden rond Rotterdam.

Kom je van ver en/of is de reis een probleem? Neem dan contact met ons op. Wellicht kun je met iemand meereizen of kun je bij iemand overnachten.

Inges zangpraktijk bevindt zich op de eerste verdieping van een woonhuis. In het huis wonen twee katten, die niet in de praktijkruimte komen. Heb je een mobiliteitsbeperking of een kattenallergie en twijfel je over deelname? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Met vragen over de workshop, deelnemersbijdrage en reis kun je terecht bij Rens via rens@transman.nl of 06 27 32 03 86.

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

Met dank aan

Het COC’s Bob Angelo Fonds ondersteunt kleinschalige initiatieven die gericht zijn op de acceptatie van LHBTI’s, vóór en door LHBTI’s. Steun het fonds om ontmoeting mogelijk te maken - www.bobangelo.nl

Reacties

Ik meld me aan voor de workshop zingen

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.