Vergoeding donatie via zorgverzekering

Contributie Stichting Transman terug via je zorgverzekering!

Goed om te weten: sommige zorgverzekeringen vergoeden de contributie van een ‘patiëntenvereniging’ via hun aanvullende verzekering. Een belangrijke voorwaarde is dat Stichting Transman lid is van Ieder(in), het netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Dat zijn we en dus kunnen veel donateurs van Stichting Transman hun contributie terug krijgen via hun zorgverzekering! Deze vergoeding geldt ook voor mensen die zelf niet transgender zijn.

Vergoeding via aanvullende verzekering

Deze vergoeding geldt uitsluitend voor enkele aanvullende zorgverzekeringen. Als je alleen een basisverzekering hebt, dan krijg je je contributie van Stichting Transman dus niet vergoed.

Als je wél een aanvullende verzekering hebt, dan kun je in de polisvoorwaarden nakijken of de vergoeding ook voor jouw verzekering geldt. Dit staat soms bij Extra vergoedingen, soms bij Patiëntenverenigingen, bij Nazorg of bij Preventie. Je moet mogelijk dus even zoeken waar je zorgverzekering het heeft opgenomen.

Let op: Sommige zorgverzekeringen vergoeden het lidmaatschap van een patiëntenvereniging slechts éénmalig. Denk dus goed na wanneer je daar gebruik van wilt maken!

Voorwaarde

Veel verzekeringen hebben de voorwaarde dat de patiëntenvereniging aangesloten is bij Ieder(in) en/of de Patiëntenfederatie Nederland. Stichting Transman is aangesloten bij Ieder(in), en via Ieder(in) ook bij de Patiëntenfederatie Nederland.

Betalingsbewijs

De meeste verzekeringen verwachten dat je een betalingsbewijs van je contributie en/of een bewijs van inschrijving meestuurt. Zo’n betalingsbewijs of bewijs van inschrijving kun je eenvoudig opvragen bij onze penningmeester.

Voorbeeldbrief

Je kunt met een eenvoudige brief de contributie van Stichting Transman via je zorgverzekering terugvragen. Een voorbeeldbrief kun je hier downloaden.

Meer info

Heb je nog vragen? Of kom je er zelf niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.