5 aug 2012

Bootcamp Training in samenwerking met Stichting Transman

door Bestuur

“Trek vooral kleren en schoenen aan die goed vies mogen worden,” luidde het advies van de trainers van te voren. De regenbuien ’s ochtends waren hen ook niet ontgaan. Een bootcamp training is een fitness training waarbij hardlopen gecombineerd wordt met krachtoefeningen, vaak in de buitenlucht. Een leuke en uitdagende training in groepsverband dus, maar bij regen kan het gauw een grote moddelboel worden… Op 2 Augustus kwam een groep trans mannen en jongens bij elkaar om in het Leidse Hout aan zo’n bootcamp training te mee doen. Die zelfde ochtend had het vrij hard geregend, maar gelukkig was het weer tegen de tijd dat de training begon al lang weer opgeklaard en het was zelfs zonnig geworden.

Onder leiding van twee trainers werd de groep in looppas door het bos geleid. Er werd telkens gestopt onderweg om sprintjes te trekken, pushups te doen, of andere krachtoefeningen. Alleen, in teams, of met z’n allen. In combinatie met het krachttrainen valt het rennen en sprinten zwaarder, maar het was niet alleen zwoegen: een aantal krachtoefeningen waren ook erg leuk en grappig. Een favoriet was bijvoorbeeld een behendigheidsoefening waarbij een persoon ging staan met een ander op zijn rug. Deze moest dan een manier vinden om zonder de grond te raken om zijn buddy heen te klimmen, voorlangs en dan weer terug naar de rug, of – nog moeilijker – over de schouders en onder de benen door. Het lukte niet altijd helemaal vlekkeloos maar was wel een bijzonder grappig gezicht.

Er werd onder anderen met een buddy op de rug gesprint en squats gedaan, op handen en voeten als krabbetjes een korte race gehouden, we hebben competitief bomen geknuffeld en allerlei andere lichaamsgewicht oefeningen gedaan als groep. En natuurlijk zijn we tussen alle oefeningen door zigzag het bos doorgerend. Dankzij het zonnige weer viel het met de modder wel mee, maar na afloop stonden er wel een hoop bezwete hoofden in een kring strekoefeningen te doen ter afsluiting. Het was een leuke en gezellige avond, en zeker voor herhaling vatbaar!

Deze bootcamp training in samenwerking met een vrijwilliger van Gender Free Zone Leiden werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Stichting Transman.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.