7 mrt 2013

Contributie Stichting Transman terug via je zorgverzekering

door Bestuur

Goed om te weten: sommige zorgverzekeringen vergoeden de contributie van een ‘patiëntenvereniging’ via hun aanvullende verzekering. Een belangrijke voorwaarde is dat Stichting Transman lid is van de Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad (CG-raad). Dat zijn we en dus kunnen veel donateurs van Stichting Transman hun contributie terug krijgen via hun zorgverzekering! Deze vergoeding geldt ook voor mensen die zelf niet transgender of transseksueel zijn.

Vergoeding via aanvullende verzekering

Deze vergoeding geldt uitsluitend voor enkele aanvullende zorgverzekeringen. Als je alleen een basisverzekering hebt, dan krijg je je contributie van Stichting Transman dus niet vergoed.

Als je wél een aanvullende verzekering hebt, dan kun je in de polisvoorwaarden nakijken of de vergoeding ook voor jouw verzekering geldt. Dit staat soms bij Extra vergoedingen, soms bij Patiëntenverenigingen, bij Nazorg of bij Preventie. Je moet mogelijk dus even zoeken waar je zorgverzekering het heeft opgenomen.

Voorbeelden

De CG-raad heeft voor enkele zorgverzekeringen uitgezocht of ze contributies vergoeden. Via onderstaande link vind je onderaan de pagina het overzicht 2013:

http://www.cg-raad.nl/onze_leden/service_aan_leden/index.php.

Let op: Sommige zorgverzekeringen vergoeden het lidmaatschap van een patiëntenvereniging slechts éénmalig. Denk dus goed na wanneer je daar gebruik van wilt maken!

Voorwaarde

Veel verzekeringen hebben de voorwaarde dat de patiëntenvereniging aangesloten is bij de CG-raad en/of de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). Stichting Transman is aangesloten bij de CG-raad, maar we zijn geen lid van de NPCF.

Betalingsbewijs

De meeste verzekeringen verwachten dat je een betalingsbewijs van je contributie en/of een bewijs van inschrijving meestuurt. Zo’n betalingsbewijs of bewijs van inschrijving kun je opvragen bij onze penningmeester: stichtingtransman@gmail.com.

Voorbeeldbrief

Je kunt met een eenvoudige brief de contributie van Stichting Transman via je zorgverzekering terugvragen. Een voorbeeldbrief kun je downloaden via onze site of opvragen bij onze penningmeester: stichtingtransman@gmail.com.

Meer info

Heb je nog vragen? Of kom je er zelf niet uit? Mail dan gerust naar: stichtingtransman@gmail.com.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.