6 apr 2021

Pilot nieuwe webserie "Selfmade man" online

door Jochem
Selfmade man

Over de eerste stapjes van de jonge Mason in zijn transitie van meisje naar man

Op 7 april komt de pilot van de nieuwe webserie SELFMADE MAN online. De serie gaat over de eerste stapjes van de jonge Mason in zijn transitie van meisje naar man. SELFMADE MAN is bedacht door regisseur Flip Zonne Zuijderland en Matthew Schwarz, die naast de hoofdrol ook co-creator is. Hans Kesting, Hanna van Vliet, Esther Scheldwacht, Jan Paul Buijs, Eefje Paddenburg en Serah Doku zijn tevens te zien in de pilot. De serie wordt geproduceerd door de ANNE+ Stichting in co-productie met de NTR in het kader van de 3LAB Serie Contest. Het scenario is geschreven door Tine Tabak.

De webserie gaat over de jonge Mason, die al jaren het gevoel heeft dat hij in het verkeerde lichaam is geboren. Hij mag eindelijk zijn traject bij de genderpoli starten, maar tegen zijn verwachtingen in roepen de gesprekken met zijn genderpsycholoog weer allemaal nieuwe vragen op die hem in de war brengen. SELFMADE MAN is een coming-of-age webserie over de zoektocht naar (gender)identiteit en een eerlijk en realistisch portret van het leven van een jonge transman.

Wat de serie bijzonder maakt, is dat de transitie van de jonge Mason samenvalt met de transitie van co-creator en acteur Matthew Schwarz. Een gegeven dat nog nooit eerder in een dramaserie heeft plaatsgevonden. Alledaagse verhalen over transgender personen vinden langzamerhand, zij het voorzichtig, een weg naar een groter publiek, maar de focus ligt vaak op de medische kant van de transitie en het onbegrip vanuit de samenleving. SELFMADE MAN focust zich juist op het menselijke aspect en draagt daardoor bij aan de normalisering ervan. Tegelijkertijd durft de serie de kijker een spiegel voor te houden over de onhandige en soms misplaatste omgang met transgender personen.

SELFMADE MAN wordt geproduceerd door de NTR en de ANNE+ Stichting. De pilot van SELFMADE MAN is vanaf woensdag 7 april te zien op het YouTubekanaal van NPO3.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.