10 feb 2017

Principle 17 start petitie “Uitbreiding in plaats van inkrimping transgenderzorg”

door Transman.nl
Principle 17

Principle 17 maakt zich grote zorgen over de huidige misstanden in de transgenderzorg. Daarom is het collectief de petitie "Uitbreiding in plaats van inkrimping transgenderzorg!" gestart. Help mee en onderteken de petitie ook!

De petitie is gericht aan de Tweede Kamer en kan worden ondertekend tot 8 mei 2017. Hoe meer mensen de petitie ondertekenen, hoe krachtiger het signaal dat de petitie brengt. Ondertekenen kan ook anoniem.

Help mee! Onderteken de petitie op bit.ly/2kqswwd.

Misstanden

In de tekst van de petitie worden eerst de huidige misstanden aangekaart, zoals het sluiten van klinieken voor transgenderzorg en de lange wachtlijsten bij andere klinieken. Vervolgens worden concrete aanbevelingen gedaan om deze schrijnende situatie op te lossen. Effectief, vlot en structureel. Hiermee volgt de petitie de gebruikelijke opbouw.

Logisch vervolg

De petitie is een logisch vervolg op het rapport “Transgenderzorg in Nederland”. Hierin worden de uitkomsten beschreven van het onderzoek dat Principle 17 in 2016 heeft laten uitvoeren door een onderzoeker van de UvA.

Ook de recente ontwikkelingen, zoals de sluiten van Curium-LUMC voor nieuwe jonge transgender patiënten en het stoppen van Dr. Kanhai in Alkmaar, waren aanleiding voor actie.

Nadere info over de petitie is te lezen op de website van Principle 17: principle17.org/petitie.

Principle 17

Principle 17 is een collectief van activisten uit Nederland dat zich inzet voor trans*zorg op maat. Zorg indien je die nodig hebt, wanneer je die nodig hebt, zoals je die nodig hebt. Wij noemen ons naar Yogyakarta Beginsel 17.

Lees verder: 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.