10 sep 2019

Programma WKND 4.0 bekend!

door Jochem
WKND 4.0 2019 superhero

Om de spanning erin te houden zullen we het programma van het WKND 4.0 stukje bij beetje bekend maken. De komende dagen kun je dus dagelijks nieuws verwachten over het programma van het WKND 4.0.

De laatste workshop die we bekend maken, is de volgende:

Theaterworkshop

Waarschijnlijk is er geen groep mensen die zo goed toneel kan spelen als transgenders: jarenlang hebben we onszelf anders voorgedaan. Tijd om het roer om te gooien: transman Djayden laat je tijdens deze workshop ervaren hoe theater je juist kan helpen zelfverzekerder en socialer te worden. Je krijgt daarbij handvatten die je ook in je dagelijks leven kunt toepassen.

Andere workshops tijdens het weekend zijn:

Laat van je horen

Hoe werkt je stemapparaat? Barbara van Olffen is een van de weinige logopedisten met een specialisatie in transmannenstemmen. Ze vertelt over de anatomie van je stem en manieren waarop je je stemgeluid met stem- en spreekoefeningen kunt trainen en verlagen. Hoe kun je die voller laten klinken met meer draagkracht? Wat zijn de verschillen in manieren van spreken tussen mannen en vrouwen? Wat wil jij zelf? Voor iedereen die wel en iedereen die geen testosteron gebruikt!

Verbeeld jezelf

We gaan in deze fotografie workshop van transman William aan de slag met mobiel en verbeelding. Het resultaat is een “zelfportret” zonder dat je zelf in beeld komt. In plaats daarvan breng je iets uit jouw buitenwereld in beeld, iets wat je representatief vindt voor een kenmerk van jezelf. Je kunt een serie maken van jezelf vroeger, nu en in de toekomst, verschillende karaktereigenschappen in beeld brengen of je helemaal op je mannelijkheid richten.

Hoe wil je er het liefst uitzien?

Tien centimeter extra beenlengte, een piercing, een gespierder lijf: iedereen wil wel iets aan het lichaam veranderen, transgenders al helemaal. Anargender Eus laat je naar hartenlust fantaseren en experimenteren met je uiterlijk – zonder operatiemes of hormonen, wel met prittstift, viltstiften, verf en schaar…

Hier ben ik!

In deze workshop gaan we met elkaar in gesprek over situaties waarin we voor onszelf willen opkomen. In welke situaties en hoe kunnen we van onszelf laten horen? Hoe kunnen we dat dan het beste doen? Verder onderzoeken we ook of er verschil is in manieren waarop mannen en vrouwen hun eigen ruimte innemen. Het belooft een interessant gesprek te worden, onder leiding van transman Jochem.

Voor partners: thee met Dees

Voor partners hebben we dit jaar een gesprek in een informelere setting. Theedame en partner Dees nodigt partners uit voor de thee. Onder het genot van een kopje thee (of bakkie koffie) kunnen de partners ervaringen uitwisselen over alle onverwachte, moeilijke, leuke én hilarische kanten van het samenleven met en transman.

Zin en onzin van packers

Waarom zou je wel of niet beginnen aan broekvulling? Transman Edwin neemt ons mee op een speelse verkenningstocht langs de mogelijkheden en onmogelijkheden van penisprothesen. Ook krijgen we tips uit eigen ervaring, om op te letten. “Het wordt geen tupperwareparty!”

Spellencarroussel

Ter afsluiting van het weekend hebben we een spellencarroussel met Jenga XL, Reuze-Mikado en Transenbord. In groepen gaan we de competitie aan met vragen en opdrachten, en met elkaar natuurlijk. Maak je borst maar nat!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.