20 okt 2016

Trans & Bloot Weekend over verbinding en grenzen

door Transman.nl
Trans & Bloot Weekend 2016

Van 25 t/m 27 november 2016 is er weer een Trans & Bloot Weekend voor mensen van alle genders. Het TBW gaat over je thuis voelen in je lichaam. De workshops van dit weekend hebben te maken met het thema “verbinding en grenzen”. Naast de workshops is er ook veel gelegenheid voor onderlinge uitwisseling. Het TBW is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Veel transmensen hebben nooit naakte lichamen van andere transmensen gezien. Translichamen komen niet voor in de (mainstream) media, behalve op een medische manier om te informeren over medische procedures. We willen trots zijn op onszelf, en vertrouwen opbouwen rondom onze lichamen en identiteiten.

Workshops

Deze keer speelt het thema “verbinding en grenzen” een centrale rol in de workshops van het TBW. Workshops die we aanbieden hebben titels, zoals: In of uit de kast?, In verbinding, Zing een lied, Uit de kleren!, Mijn lichaam voelt... een grens, en Genderqueer! Het programma is ruim opgezet, zodat er ook veel tijd is voor ontspanning.

Om ook niet-Nederlandstalige deelnemers de mogelijkheid te bieden om mee te doen, is Engels de voertaal van dit TBW.

Veiligheid

Vanwege het thema van het Trans & Bloot Weekend is er veel oog voor ieders veiligheid. We vinden het belangrijk om elkaars grenzen te respecteren. Zo garanderen we een veilige(r) omgeving voor alle deelnemers. Ieder zal worden uitgenodigd de eigen persoonlijke grens (iets) te verleggen. Tegelijk kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken: je hoeft niets te doen wat je niet wil.

Toegankelijk

We doen ons best te zorgen dat iedereen die wíl meedoen aan het TBW, dat ook kán. Daarom is de deelnemersbijdrage voor het TBW € 80 / € 100 / € 120, afhankelijk van je financiële situatie. De locatie in regio Nijmegen is rolstoeltoegankelijk, inclusief aangepast toilet en douche. Overige wensen kunnen op het aanmeldingsformulier aangegeven worden. Tijdens het weekend is er respect voor individuele verschillen, achtergronden, overtuigingen, etc.

Opzet TBW

Veel mensen zijn (erg) onzeker over hun lichaam of hebben moeite hun lichaam te accepteren. Dit geldt ook voor transmensen, om meerdere redenen. Tijdens het Trans & Bloot Weekend werken we aan empowerment en het vergroten van ons zelfbewustzijn, zelfwaardering en zelfacceptatie.

Tijdens het weekend zijn er diverse workshops, in een veilige(r) omgeving, waarin we praten, voelen, ervaringen uitwisselen en/of creatief bezig zijn. Het programma is afwisselend, zodat er voor ieder wat wils is. Daarnaast biedt het weekend natuurlijk ook gelegenheid voor ontmoeting, onderlinge uitwisseling en gezelligheid.

Het Trans & Bloot Weekend is een initiatief van Transman.nl en wordt uitgevoerd door Stichting TransMotion.

Meer info

Voor meer info en aanmelden kun je terecht op: www.transenbloot.nl.
Of mail naar: info@transenbloot.nl of bel/sms naar: 06 108 63 714.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.