26 sep 2016

Transgendergroep Nijmegen doet alles buiten de hokjes!

door Transman.nl
Buiten de Binary 2016

Duidelijkheid is vaak best wel lekker. Om te weten of je in de trein of de bus moet stappen bijvoorbeeld, naar Nijmegen of Arnhem. Maar mensen zijn zelden zo duidelijk, en als we mensen in duidelijke hokjes proberen te duwen gaat er veel verloren. Tussen man en vrouw, tussen hetero en homo, tussen seksueel en aseksueel, tussen alle hokjes zit ook nog wat, de ruimte van… nou ja, van al het andere.

Op 8 oktober 2016 organiseert de Transgendergroep Nijmegen voor de 3de maal het 'Buiten de Binary' symposium: een dag vol workshops, lezingen, films, debat en meer over de ruimte buiten de hokjes. Om die ruimte te onderzoeken, namen te geven en die namen weer uit te gummen, en vooral om die ruimte te vieren. Dit jaar zal de dag met maar liefst 18 workshops groter dan ooit te voren zijn.

Religie, polyamorie, meditatie: het aanbod is breed. Sommige workshops gaan over een specifiek thema, zoals een interview met Micha Meinderts over de vraag: ‘Hoe schrijf je een eigen verhaal over je ervaringen als transgender?’, andere zijn heel breed en voor iedereen interessant, zoals een workshop improvisatiedans. Presentaties in Nederlands en Engels, gericht op lichaam of geest wisselen elkaar af in een veelzijdig en overvol programma.

Zaterdag 10 oktober staat de deur voor iedereen open. Man, vrouw, overig. Homo, hetero, lesbisch, bi of labelloos. De boodschap van het symposium is helder: kom langs en breng je veelzijdigheid mee. Buiten de Binary vindt plaats in het Roze Huis, St. Antoniusplaats 1 & café Marcus Antonius, St. Antoniusplaats 15, op zaterdag 8 oktober van 10.30 tot 22.30 uur.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.