30 apr 2022

Zing het uit tijdens workshop ‘stem en zingen’!

door Jochem

--> Let op: andere locatie i.v.m. aantal deelnemers! <--

Zing je de sterren van de hemel of alleen onder de douche? Wil je je ‘nieuwe’ stem op een speelse manier leren kennen? Is je stem niet zo nieuw meer, maar durfde je zingen nooit aan? Dan is deze workshop iets voor jou!

Stichting Transman organiseert op zaterdag 21 mei een workshop stem en zingen, van 10 tot 17 uur in Rotterdam. Inge Rambags, zeer ervaren stemcoach, zangdocente en zangeres, zal deze dag leiden. Tijdens de workshop kom je meer te weten over de stem en ga je die natuurlijk uitgebreid gebruiken!

Het ochtendprogramma begint met een presentatie, waarin Inge uitgebreid uitleg geeft over de stem. Je leert hoe de stem werkt, welke stemfuncties er zijn en hoe je die kunt gebruiken. Even stil zijn dus, maar daarna gaan we zelf geluid maken! In verschillende oefeningen breng je de theorie meteen in de praktijk. Na de lunchpauze is het tijd om echt te gaan zingen. Ben je een absolute beginner of een gevorderd zanger? Vind je het al héél spannend om in een groepje te zingen of stap je zo in je eentje naar voren? Dat maakt allemaal niet uit. Er is ruimte voor ieders wensen. Inge besteedt aandacht aan wat jíj wilt leren en wat jouw stem nodig heeft.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor iedereen in het trans mannelijk spectrum met een stem in of na transitie. Ervaring met zingen is niet nodig. Of je stem al helemaal is uitgerijpt of je enorm de baard in de keel hebt, maakt niet uit. Ook als je stem nog (flink) aan het veranderen is, kun je zingen en heb je veel aan de informatie. En juist dán zijn de oefeningen nuttig. Maak je geen zorgen als je stem nog iets hoger klinkt dan je zou willen. Die ervaring kennen we allemaal. Je bent onder gelijkgestemden!

Kosten

Een professionele docent die ons een hele dag op locatie komt begeleiden, dat kost natuurlijk wat. Dankzij een gulle gift kunnen we de kosten voor deelnemers beperken, maar een eigen bijdrage voor deelname blijft noodzakelijk. De bijdrage voor deelnemers bedraagt € 38 voor donateurs en € 48 voor niet-donateurs.

Zijn de kosten reden om je niet aan te melden? Neem dan gerust contact met ons op. We bespreken graag hoe we je tegemoet kunnen komen, zoals met betaling in termijnen of een korting.

Locatie en tijden

De workshop vindt plaats op zaterdag 21 mei, van 10 tot 17 uur op Prins Frederik Hendrikstraat 35, 3051 EN Rotterdam. (Inloop vanaf 10 uur.) Tijdens de lunchpauze (ong. 13-14 uur) kun je een zelf meegebrachte lunch gebruiken – binnen of tijdens een ommetje – of één van de vele lunchgelegenheden in de buurt bezoeken. Wij zorgen voor koffie, thee en een kleine versnapering tijdens de workshop.

Toegankelijkheid en bereikbaarheid

Deze locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer: vanaf treinstation Noord is het ongeveer 5 minuten lopen en ook bus- (lijn 174 en 704) en tramhaltes (lijn 4 en 8) bevinden zich op loopafstand. Kom je met de auto? Dan kun je betaald parkeren in de straat. Gratis parkeren kan op een van de P+R locaties rond Rotterdam, vanwaar je met de trein, metro of tram verder kunt reizen. De kosten van de ov-rit zijn vaak aanzienlijk lager dan parkeerkosten.

Kom je van ver en/of is de reis een probleem? Neem dan contact met ons op. Wellicht kun je met iemand meereizen of kun je bij iemand overnachten.

Vragen?

Met vragen over de workshop, deelnemersbijdrage, toegankelijkheid en reis kun je terecht bij Rens via rens@transman.nl of 06 27 32 03 86.

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.