9 mrt 2004

(1) Persoonlijk

door Jochem

9 maart 2004

Collegae!

Het is misschien een beetje raar om jullie dit te mailen, aangezien ik jullie straks vast weer aan de telefoon heb. Maar ik doe het toch op deze manier, zodat ik op mijn gemak het verhaal kan vertellen en jullie het rustig door kunnen lezen en tot je door kunnen laten dringen.

Ik geloof dat een aantal van jullie wel weten dat ik sinds een paar maanden een maatschappelijk werker bezoek. Dit heb ik gedaan omdat ik al jaren niet lekker in mijn vel zit, maar ik nooit de vinger kon leggen op het waarom. Samen met hem ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn probleem erg letterlijk is: ik zit in het verkeerde lichaam en ik zou gelukkiger zijn als man. Als gevolg hiervan heb ik me aangemeld bij het zgn. Genderteam van het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Dat is een team van artsen, psychologen, etc. die zijn gespecialiseerd in de behandeling van mensen die in het verkeerde lichaam zijn geboren. Afgelopen week ben ik met gesprekken begonnen bij één van de psychologen van het Genderteam, en hij zal na een aantal gesprekken beoordelen of ik met de behandeling kan beginnen. Die behandeling houdt in dat ik mannelijke hormonen ga gebruiken, met de nodige lichamelijke veranderingen tot gevolg. Het zal dus nog wel enige tijd duren voordat er lichamelijke veranderingen te zien (en te horen) zijn.
Enigszins vooruitlopend op dit proces ben ik bezig om voor mijn directe omgeving (waar jullie ook bij horen!) "om te gaan". Ik zou het daarom op prijs stellen als jullie mij vanaf nu met "H." -en als het even kan ook met "hij"- zouden willen aanspreken. Met G. en W. heb ik afgesproken om het voorlopig strikt binnen O. te houden: als er "derden" bij zijn en ook op papier blijf ik voorlopig gewoon H..

Ik begrijp dat het een tamelijk ingrijpend bericht is en dat mensen tijd nodig hebben om aan het idee te wennen. Dat geeft niet, ik heb die tijd zelf ook nodig gehad. Misschien helpt het om te bedenken dat ik gewoon dezelfde persoon blijf die ik altijd al geweest ben. Er komt over een tijdje alleen een ander "jasje" omheen :-)

Natuurlijk is het onmogelijk om in een mailtje als dit alles uit te leggen. Mocht je er meer over willen lezen, dan kun je o.a. terecht op de volgende twee websites:
- home.hetnet.nl/~mikage [site bestaat niet meer]
- <a href="http://www.xs4all.nl/~rosalind/faq-ganl.html" target="_blank">www.xs4all.nl/~rosalind/faq-ganl.html</a>

Maar je kunt het natuurlijk ook altijd aan me vragen!

Groetjes,
H.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.