verhaal-jochem

23 mei 2010

23 mei 2010

Bij veel jongens worden hun heupen door de testosteron vanzelf smaller. Hoewel ik het zelf niet gemerkt heb, ga ik ervan uit dat dit ook bij mij is gebeurd. Maar wat voor baardgroei en stemhoogte (stemlaagte) geldt, geldt ook voor lichaamsbouw: het zit "in de familie". En in onze familie hebben de vrouwen brede heupen. Erg makkelijk als je kinderen wilt baren, maar erg frustrerend als je trans blijkt te zijn...

17 jun 2006

17 juni 2006

Ha die F.,

Ik heb zojuist even ingebroken op E.'s computer en daar blijkt je e-mailadres gewoon in te staan. Dus bij deze een mailtje! :-)

Al een tijdje zoek ik een manier om je iets te vertellen. Elke keer is de gelegenheid er niet of zijn de omstandigheden er niet naar. Maar er is een hele directe aanleiding, dus het kan niet langer wachten en daarom doe ik het toch maar per e-mail. Ondanks het feit dat dit nogal een onpersoonlijke manier is...

17 jun 2006

17 juni 2006

Lieve vrienden,

Vroeger toen ik klein was, hadden wij het thuis altijd over het Winkeltje Achter Albert Heijn. Dat zat op de parkeerplaats, achter de Albert Heijn in Baarn en daar kon je heen om lichaamsdelen die je niet bevielen, te ruilen. Als ik buikpijn had of als mijn moeder hoofdpijn had en het ging niet snel over, dan gingen we altijd naar het Winkeltje Achter Albert Heijn. Toen ik ouder werd, bleek het Winkeltje Achter Albert Heijn verhuisd. Tot mijn stomme verbazing heb het ik zo'n 2,5 jaar geleden teruggevonden: het zit in Amsterdam!

28 feb 2006

[8] Beschikking!

door Jochem

28 februari 2006

Ha die P., H. en C.,

Vandaag kreeg ik van mijn advocaat de brief van mijn beschikking! Dit is het besluit van de rechter, waarin hij mijn voornaams- en geslachtswijziging gelast. Kortom, ik ben nu officieel meneer Jochem!

Dit besluit ligt nog 3 maanden bij de rechtbank in Utrecht, vanwege de wettelijke beroepstermijn. Maar daarna wordt het doorgestuurd naar B. om mijn geboorte-akte aan te passen. En daarna wordt het naar Z. doorgestuurd, zodat het in de Gemeentelijke Basisadministratie kan worden aangepast.

Pagina's

Abonneren op RSS - verhaal-jochem