18 jul 2018

18-07-2018

door Jochem

Beste Lezer,

Vandaag heb ik weer een gesprek gehad met mijn psycholoog over het vervolg van mijn traject (vrouw -> man) en hebben we het gehad over de hormoonbehandeling wat ik wil gaan doen.
Ik heb vorige keer huiswerk gekregen om zoveel mogelijk uit te zoeken en dit heeft goed uitgepakt. Ik heb me goed voorbereid waardoor de psycholoog mij niks extra hoefde uit te leggen.

Over 2 weken op 1 augustus heb ik weer een gesprek en dan gaan we een brief maken om de second opinion aan te vragen. Waarschijnlijk heb ik die second opinion begin september en dan wordt ik doorverwezen naar een endocrinoloog (hormoonarts) in Rotterdam of Den Haag.
Er waren ook andere opties maar die zijn onhandig voor mij qua afstand.
Ik studeer in Rotterdam, dus dat is gunstig.

Als ik doorverwezen ben zal ik met wat geluk binnen 6 weken dan bij de endo terecht kunnen voor een eerste gesprek. Naar verwachting kan ik eind oktober/begin november terecht daar. Dus rond die tijd kan ik starten met testosteron als het goed is.

Intussen ben ik nog aan het wachten op mijn deskundigenverklaring waarmee ik mijn naam en geslachtsaanduiding kan wijzigen in mijn geboorteakte en op mijn id/rijbewijs en alle andere plekken waar ik ingeschreven sta zoals ziekenhuiszen etc.

Ik ben erg blij dat ik nu op dit punt sta en ik kijk er enorm naar uit om voor de wet de naam Sam te hebben + man te zijn en over een paar maanden aan testosteron te beginnen!

Ondanks de euforie dat er nu echt stappen zijn gezet omtrent mijn deskundigenverklaring vind ik het allemaal ook erg eng en spannend waardoor ik emotioneel er soms even flink doorheen zit. De afgelopen tijd ben was ik erg onrustig in mijn hoofd omdat er teveel gebeurde ook buiten mijn transitie. Dit heeft ook de nodige impact gehad op mij. 
Gelukkig krijg ik wel goede begeleiding vanuit de WMO waardoor ik beter kan relativeren en dingen kan loslaten. Dit heb ik echt nodig op dit moment.

Dit was de update voor deze keer. 

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, schroom niet om ze in een reactie achter te laten of om mij persoonlijk aan te spreken en je vraag op die manier te stellen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.