verhaal-sander

7 mrt 2021

Vandaag is het een 3 jaar geleden dat ik mijn intake had voor mijn transitie traject.

Door dit traject heb ik de kans gekregen om lichamelijk en hormonaal meer en meer mezelf te worden. Maar ook mentaal.

Hierdoor hoef ik mij niet meer anders voor te doen dan hoe ik ben. Ik ben veel over mezelf te weten gekomen en heb flinke stappen gemaakt.

Helaas is het geen wondermiddel tegen mentale problemen en burnout, dus zal ik daar voorlopig aan moeten blijven werken door middel van therapie en milde activiteiten.

26 okt 2019

Hoi Allemaal,

Met deze post wil ik met jullie delen dat ik gisteren bericht heb gekregen van mijn psycholoog (van het VUMC) dat ik groen licht heb voor de laatste stap in mijn transitie!
Ik wordt door het Genderteam doorverwezen naar de afdeling Gynaecologie waar ik (als het meezit) komende zomer mijn baarmoeder en eierstokken mag laten verwijderen.

19 okt 2019

Inmiddels ben ik alweer voorbij de 5 weken sinds mijn operatie. Alles geneest ontzettend goed en rustig. Er zijn nog wel wat plekken die gevoelig of pijnlijk zijn, maar verder is het heel goed te doen.

Inmiddels loop ik sinds een week zonder operatie-hesje wat mij heel goed bevalt! Het is een heerlijk gevoel om een shirt aan te trekken zonder dat er nog een hesje of iets anders onder zit!

20 sep 2019

Torso

door Jochem

Gisteren zijn eindelijk de sponsjes van mijn tepels afgehaald en heb ik alles in zijn geheel kunnen zien. En wat is het mooi geworden!! Het ziet er nog wel gek uit door de korstjes enzo.

Vanmorgen kon ik dus eindelijk weer lekker douchen (wat nog best eng is omdat het zo fragiel voelt allemaal). 

Hierdoor heb ik wel op mijn gemak kunnen kijken hoe mijn torso nu geworden is tot nu toe. Ik ben heel tevreden tot nu toe! :-)

Voor foto’s raad ik aan om een persoonlijk berichtje te sturen, als je die wilt zien tenminste.

18 sep 2019

Donderdag 12 september moest ik mij om 7.30 uur smorgens melden in de operatie kliniek in Amstelveen.
Ik kon vrijwel direct meelopen met een assistent om naar de kamer te gaan waar ik mij moest omkleden voor de operatie.

De chirurg en de anesthesist gingen nog wat laatste voorbereidingen met mij doornemen.

Toen alles besproken was ben ik samen met hen naar de OK gelopen. Hier werd ik verder voorbereid en ik mocht gaan liggen. Na een kort babbeltje werd ik onder narcose gebracht.

14 sep 2019

Hoi allemaal,

Eindelijk is het achter de rug! Mijn borstkast is nu plat! Het is bijna niet te bevatten dat ik nu echt geopereerd ben en dat ik straks zonder gedoe kan doen en laten wat ik wil.

Ik heb gelukkig heel weinig/geen pijn en kan al weer goed eten, drinken etc voor mijn doen en ook mij voortbewegen gaat prima. Ik moet nog wel regelmatig ff slapen omdat ik heel snel moe ben, maar als dat alles is?

Gisteren zijn de drains verwijderd uit het wondgebied en ik heb toen gelijk kunnen kijken hoe mijn torso geworden is (wel in liggende houding).

8 sep 2019

1 jaar verder

door Jochem

este lezer,

Ik ben inmiddels 1 jaar verder sinds ik ben begonnen met het smeren van testosteron-gel. Er is enorm veel veranderd in dat ene jaar wat bijna niet te bevatten is.

Ik heb zoals jullie hebben kunnen lezen heel veel ups en downs gehad in het afgelopen jaar. Gelukkig is dat door het starten met anti-depressiva minder heftig geworden dan daarvoor.

Pagina's

Abonneren op RSS - verhaal-sander