28 mei 2006

-2- Nu we het er toch niet over hebben

door Jochem

28 mei 2006

Ha die B.,

Al een tijdje zoek ik een manier om je iets te vertellen. Elke keer is de gelegenheid er niet of zijn de omstandigheden er niet naar. Maar het voelt niet goed om nog langer te wachten en daarom doe ik het toch maar per e-mail. Ondanks het feit dat dit nogal een onpersoonlijke manier is...

Voordat je nu het ergste gaat denken: wees gerust! Het gaat alleen om (mijns inziens belangrijke) context over mijn verleden. Ik ben namelijk niet als jongen geboren, maar als meisje. Dat is de reden dat ik afgelopen juli en november in het ziekenhuis lag. Ik wilde je het toen nog niet vertellen, omdat we elkaar nog niet zo goed kenden. En het is ook weer niet iets dat iedereen hoeft te weten, zoals je wellicht zult begrijpen :-) Maar we zien elkaar zo regelmatig en ik beschouw je inmiddels ook als een vriend van mij, dat het niet langer goed voelt om je dit niet te vertellen. Het voelt niet eerlijk, en daar houd ik niet van.

Bovendien heb ik geen zin om dit deel van mijn leven -en alle daarmee samenhangende activiteiten- voor vrienden verborgen te moeten houden. Ik weet niet of je het nog weet, maar een tijdje terug konden we op een zaterdag niet met je afspreken omdat we naar Amsterdam gingen. Ik heb geen idee meer wat we tegen je hebben gezegd, maar we zijn die dag naar de Mannengroep van Humanitas geweest. Dat is een groep voor vrouw-naar-man-transseksuelen (VMs of transmannen, om je maar meteen in het jargon in te wijden). Maar dat konden we je toen dus nog niet zeggen.

Heel directe aanleiding om je dit nu te mailen is het feit dat ik afgelopen woensdag voor de wet man ben geworden. Zoals altijd komt de bureaucratie weer eens achter de feiten aan hollen. Reden dus om een groot feest te geven! De bedoeling is om dat op zaterdag 1 juli te gaan doen. Ik zou het leuk vinden als jij ook komt. De officiële uitnodiging volgt nog.

Ik kan me zo voorstellen dat je allerlei vragen hebt. Stel ze gerust! Dat mag per mail, maar je mag het ook opsparen voor de volgende keer dat we elkaar zien. Zie maar.

Groeten,
Jochem

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.