19 apr 2004

(3) Nieuwe naam

door Jochem

19 april 2004

Beste collegae,

Het spijt me dat ik het jullie aan ga doen om opnieuw te moeten wennen aan een andere naam, maar ik heb dit weekend een nieuwe naam gekozen: Jochem.

Dit heeft twee redenen:
Ten eerste blijkt dat mijn ouders de naam H. niet mooi vinden. En ik vind de mening van mijn ouders in deze belangrijk, want ouders blijven toch een bijzondere positie hebben. (Maar tegelijkertijd slechts tot op zekere hoogte: als ik zelf de naam H. echt mooi had gevonden, dan was ik zeker niet zomaar omgegaan.)
Maar ten tweede heb ik zelf de laatste weken ook moeite met de naam H.. Toen ik in december mijn jongensnaam koos, leek H. een goede naam te zijn. Het voelde goed en ik zag ook er de voordelen in om dezelfde voorletter aan te houden (i.v.m. pasjes, etc). Maar in de loop van de tijd is gebleken dat de naam H. toch niet goed (meer) bij me past.

Ik heb opnieuw vele jongensnamen overdacht, maar kon niet echt een goeie naam vinden. De naam Jochem viel mij in december/ januari in, hoewel ik er al veel langer iets mee had. En ik had al besloten om het als tweede naam erbij te nemen, omdat ik het gewoon een mooie naam vind. Daarom heb ik uiteindelijk besloten om Jochem te gaan heten, en geen tweede naam te nemen.

Ik hoop dat jullie nog niet teveel gewend waren aan H., en dat het dus redelijk zal meevallen om over te schakelen op Jochem. Ik kan alleen beloven dat dit de laatste keer is dat ik jullie zal vragen om aan een nieuwe naam te wennen.

Groeten,
Jochem

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.