30 aug 2018

30-08-2018

door Jochem

Beste lezers,

Ik wil even wat dingen van me af schrijven.

Afgelopen tijd krijg ik steeds vaker de vraag van mensen waarom ik alleen positieve momenten plaats op mijn blog en of het allemaal zo soepel verloopt. Het antwoord is “nee”.
Ik heb afgelopen jaar veel ups en downs gehad en vooral de periode augustus 2017 tot afgelopen voorjaar (mei ongeveer) waren behoorlijk pittig. Ik heb veel geworsteld met mijn afkeer naar mijzelf en mijn zelfbeeld.

Vanaf ongeveer eind juli vorig jaar (2017) ben ik ruim 3 maanden depressief geweest.
Hierin heb ik mijzelf tot het uiterste gedreven om maar door te blijven gaan met mijn werk, studie en andere activiteiten. Want ik moest en zou uit die depressie komen.

Daarnaast heb ik veel gesprekken gehad met mijn teamleider en mijn mentor (collega op mijn werk) wat mij enorm geholpen heeft om mijn hoofd rustig te houden.
Dit heeft mij uiteindelijk wel geholpen om er weer uit te komen. 

Na een paar rustigere maanden ging ik weer achteruit en leed mijn concentratie hier flink onder waardoor ik uitgeput raakte. Dit had te maken met dat het traject veel van mij vroeg en ik heel erg geconfronteerd werd met mijzelf en mijn instabiliteit van dat moment.

Sinds kort gaat het weer de goede kant op en sinds enkele weken heb ik weer energie om nieuwe dingen op te pakken en de concentratie om bij de les te blijven.

Ik worstel nog wel steeds met mijzelf en moet bewust bezig zijn met de alledaagse dingen die voor een ander heel vanzelfsprekend zijn. 

Dit zijn dingen die ik lastig vind om te delen maar waarvan ik denk dat het toch wel belangrijk is dat men zich ervan bewust is dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is waar ik mee bezig ben. 

Gelukkig ervaar ik heel veel steun van mijn familie, vrienden en collega’s en ook op school krijg ik veel steun van klasgenoten en mijn docent.

Dankjulliewel daarvoor!!

Ik hoop hiermee een goed beeld te geven van wat ik doormaak/door heb gemaakt in mijn transitie tot nu toe.

Voor nu bedankt voor het lezen en tot de volgende update.

~ Sam ~

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.