18 mei 2004

(4) Persoonlijk

door Jochem

18 mei 2004

Collegae!

Ik heb jullie begin april beloofd om jullie regelmatig op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom mijn proces. Inmiddels is er weer genoeg te vertellen om jullie een vervolg te sturen. Bij deze!

Afgelopen vrijdag ben ik weer bij de psycholoog geweest, voor mij 4e gesprek. Het was een goed gesprek. Ik heb hem verteld dat ik het wachten beu was, en dat ik het tijd vind om met de testo te beginnen. Natuurlijk had hij daar vragen over, zoals "Waarom vind je dat?" en "Wat denk je dan dat testo voor verschil gaat maken?", etc. Maar ik heb hem ervan kunnen overtuigen dat ik er klaar voor ben. Hij gaat me in de eerstvolgende teamvergadering (begin juni) inbrengen, met het advies aan de behandeling te beginnen!!
De kans dat de vergadering het advies overneemt is groot, maar het kan natuurlijk zijn dat ze willen dat zijn opvolger (want mijn psych gaat per 1 juli weg bij het Genderteam) eerst nog één of meerdere zaken nader uitzoekt. Meestal is dat alleen in het geval van bijkomende problemen, trauma's e.d.
Op 16 juni heb ik mijn 5e afspraak bij de psych, en dan zal ik de uitslag horen. Als dat inderdaad positief is, dan doen ze eerst bloed- en urine-onderzoek om de nulwaardes te bepalen. Dit moet in een bepaalde periode van je cyclus gebeuren, dus dat is nog even passen en meten. Maar met een beetje geluk kan ik in juni nog met de testo beginnen! Joepie!!

Verder had ik vandaag nog een psychologisch onderzoek, hoewel het Genderteam sprak over een "interview". Dit onderzoek had twee doelen: allereerst het onderzoeken van mijn psychische gezondheid, maar daarnaast ook een langlopend onderzoek naar transen en hun psychische gezondheid. Het zou 3 uur duren, maar ik was in een dik half uur al klaar. Het waren allemaal vragen in de trant van: Ben je wel eens depressief geweest? Drink je wel eens alcohol? Heb je wel eens drugs gebruikt? Heb je wel eens moeite gehad met eten? Heb je wel eens dingen gehoord die andere mensen niet horen? Heb je wel eens dingen gezien die andere mensen niet zien? Etc. Etc. Het meeste was bij mij allemaal "nee", en dat verkort de zaak aanzienlijk! :-)

Tot zover het nieuws op dit moment. Mocht dit vragen opwerpen of er iets anders zijn dat je wilt weten, dan kan dat natuurlijk. Jullie weten me te vinden! :-)

Groetjes,
Jochem

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.