26 okt 2019

De laatste stap! + update borstverwijdering

door Jochem

Hoi Allemaal,

Met deze post wil ik met jullie delen dat ik gisteren bericht heb gekregen van mijn psycholoog (van het VUMC) dat ik groen licht heb voor de laatste stap in mijn transitie!
Ik wordt door het Genderteam doorverwezen naar de afdeling Gynaecologie waar ik (als het meezit) komende zomer mijn baarmoeder en eierstokken mag laten verwijderen.

Daarnaast wil ik met jullie delen dat mijn herstel van de borstverwijdering erg goed gaat. Ik was gisterochtend bij de fysiotherapeut waar mij is verteld dat ik er heel goed aan gedaan heb om zo snel mogelijk na mijn operatie al te beginnen met het masseren van mijn littekens. Hierdoor is er maar een heel beperkt stuk weefsel gaan verkleven.

Helaas was het niet alleen maar feest bij de fysio, omdat ik slecht nieuws heb ontvangen over de fysiotherapeut die mij normaal gesproken behandelt. Hij is namelijk een zware strijd aan het bevechten momenteel.
Ik kom al sinds ik 7 weken oud ben bij deze fysio-praktijk en ken deze therapeut en zijn vrouw al sinds die tijd (of eigenlijk andersom, maar dat is een onbelangrijk detail).

Dit heeft mij enorm uit balans getrokken naast allerlei andere (ook traumatische/triggers naar oude trauma’s) gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Vanmiddag ga ik naar een bijeenkomst van een lotgenotengroep zodat ik in elk geval wat afleiding heb, maar ik heb het momenteel best wel moeilijk ondanks het fijne vooruitzicht van mijn eigen appartement vanaf volgende week.

Voor nu laat ik het hierbij.
Heb je nog vragen? App/bel/mail me gerust.

Groetjes Sander

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.