12 jan 2021

Nieuwjaarsupdate

door Jochem

Hallo allemaal,

Het is alweer ruim een maand geleden dat ik mijn recentste blog geschreven heb.

Allereerst een update rondom mijn gezondheid.
Ik ben 1ste kerstdag van de fiets gevallen nadat een puzzeldoos (die ik in een plastic tas in mijn hand vasthield) tussen mijn knie en stuur klem kwam te zitten. Ik kon gelijk terecht bij de huisartsenpost waar werd bekeken of mijn pols misschien gebroken was, dat leek niet het geval te zijn na lichamelijk onderzoek (er is geen röntgenfoto gemaakt).
Ik heb door de val beide polsen gekneusd, waarvan mijn linkerpols zwaar gekneusd, mijn elleboog bezeerd, mijn knieën hebben een flinke klap gehad en mijn enkels ook. Ik had de eerste week ook meer moeite met lopen daardoor.

Op dit moment kan ik mijn linkerpols nog niet goed gebruiken waardoor ik minder mobiel ben, omdat ik bijvoorbeeld niet kan fietsen. Maar ook dingen als aankleden en dingen vastpakken doen erg veel pijn. Ik moet dus alles nu met rechts doen.

<knip>

Verder heb ik afgelopen week een controle gesprek gehad met mijn psycholoog van het VUMC vanwege mijn transitie. We hebben het gehad over mijn wens om mijn baarmoeder en eierstokken te laten verwijderen en een mogelijk aanvullende operatie.
We hebben afgesproken dat we in maart weer contact hebben over hoe het er dan voor staat qua of ik er al klaar voor ben om op de wachtlijst voor de operatie gezet te worden, of dat we nog even wachten.

Ergens hoop ik dit jaar nog geopereerd te kunnen worden, waarna ik hopelijk nooit meer kramp in mijn buik ga hebben, want deze krampen geven mij een heel naar gevoel over mijzelf en roepen veel verdriet/pijn op.

Verder krijg ik maandag bij de huisarts weer mijn 10-weekse hormooninjectie waarna ik weer 10 weken verder kan, en wordt mijn pols even bekeken omdat ik er nog veel last van heb.

Voor deze week heb ik de afspraken weer gehad (op fysio na).

Dit was het weer voor nu.

Ik wens jullie een fijne avond verder.

~Sander~

Heb je nog vragen of wil je wat kwijt? Mail me dan.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.