5 mrt 2017

TBW over (trans)mannelijkheid

door TBW
Locatie Trans & Bloot Weekend

** Helaas hebben we het weekend moeten annuleren, omdat we onvoldoende fondsen konden vinden. **

Doelgroep

Het Trans & Bloot Weekend is voor alle mensen in het transmannelijke spectrum (zoals o.a. transman, transmasculien, FTM, transgender man, transseksuele man, transgender, genderqueer, non-binair, man met een transgender achtergrond), en in alle fases van eventuele sociale transitie en/of medische behandeling. Ook a-genders zijn welkom.

Datum

Vrijdagavond 28 t/m zondagmiddag 30 april 2017.

Locatie

Regio Nijmegen. Het adres krijg je na aanmelding.

Voertaal

De voertaal van dit weekend is in principe Nederlands.

Toegankelijkheid

De locatie is rolstoeltoegankelijk, inclusief aangepast toilet en douche. De ingrediënten van het eten hangen af van de wensen van de deelnemers, maar we serveren in elk geval geen varkensvlees. Als je andere aanpassingen nodig hebt, kun je deze bij je aanmelding aangeven.

Programma

Tijdens het weekend zijn er diverse workshops, in een veilige(r) ruimte, waarin we praten, voelen, ervaringen uitwisselen en/of creatief bezig zijn. Alle workshops zijn in de TBW-context van trots zijn op onszelf en vertrouwen opbouwen rondom onze lichamen en identiteiten. Het programma is afwisselend, zodat er voor ieder wat wils is.

In of uit de kast?

Een onderwerp waar alle transgenders mee te maken krijgen. Hoe open ben je over je achtergrond? Aan wie vertel je wat? Welke redenen vind je belangrijk om wel of niet voor openheid te kiezen? En is je mening hierover in de loop der tijd veranderd? Aan de hand van deze vragen maken we nader kennis met elkaar.

Trans-mannelijkheid

De wereld verdeelt mensen in “mannen”, “vrouwen” en “anderen”. Die derde optie is voor het Westen een nieuwe (her)uitvinding, maar in alle andere culturen bestaat deze al lang. Maar wat is een “man”? En wat is “mannelijk”? Is er een verschil tussen cismannen en transmannen? En hoe wil je zelf je “man-zijn” en je “mannelijkheid” invullen? Een open gesprek over dit altijd actuele onderwerp.

Zelf-beeld

Tijd voor een creatieve workshop! Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Lennart Brinkhuis gaan we een beeld van onszelf maken. Centrale vraag is hoe we onszelf zien. Aan de hand van onze creaties gaan we vervolgens hierover in gesprek. Ook geschikt voor mensen die vinden dat ze niet kunnen tekenen of schilderen.

Uit de kleren!

Dit is de enige workshop waarin bloot-zijn het hoofdthema is. Volledig naakt is wellicht niet voor iedereen mogelijk, maar dat hoeft ook helemaal niet. Het enige wat we vragen is dat je je persoonlijke comfortzone een beetje wilt verleggen, ook al betekent dat alleen een sok uittrekken… Ondertussen bespreken we verschillende thema’s aan de hand van kaarten.

Massage

In deze workshop gaan we fysiek aan de slag met een hoofd-nek-schouders massage. Na een korte inleiding met een paar praktische tips gaan we vooral zelf aan de slag met elkaar liefdevol masseren. Ontspanning staat voorop.

Toen & nu

Soms kom je tijdens of na je transitie mensen uit je verleden opnieuw tegen. Jij herkent een schoolgenoot, maar de ander herkent jou niet meer. Of een voormalige collega vraagt of je de tweelingbroer bent van die-en-die. Wat doe je op zo’n moment: maak je diegene wijzer, of niet? En hoe ga je om met foto’s en andere overblijfselen uit het verleden?

Een gedetailleerd programma krijg je na aanmelding.

Deelnemers over het TBW in 2016:

"Ik ben open naar het weekend gekomen, zonder verwachtingen, en heb mooie en interessante dingen meegekregen. Daarnaast weer kunnen kijken/testen waar ik zelf op dit moment sta, en ik bespeurde een positieve vooruitgang :-)"

"Het TBW heeft me veel gebracht. Zelfs nu het alweer een tijdje geleden is, word ik me nog steeds van sommige dingen bewust, omdat ik daar was."

“Prima, nuttig, verhelderend, eerlijk.”

Veiligheid

Vanwege het thema van het TBW is er steeds veel oog voor ieders veiligheid. We vinden het juist als groep belangrijk om elkaars grenzen te respecteren. Zo garanderen we een veilige(r) omgeving voor alle deelnemers. Ieder zal worden uitgenodigd zijn persoonlijke grens (iets) te verleggen. Tegelijk kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken: niemand hoeft iets te doen wat hij niet wil.

Verder gaan we ervan uit dat onze deelnemers respect hebben voor ieder ander, ongeacht eventuele verschillen in culturele achtergrond, levensovertuiging, sociale status, lichaamsverschijning, seksuele voorkeur en natuurlijk genderidentiteit.

Kosten

De deelnemersbijdrage hangt af van je financiële situatie:

€ 130 - gemiddeld inkomen, of meer
€ 100 - laag inkomen
€ 80 - sociaal minimum

De deelnemersbijdrage is all-in: het programma, de overnachtingen, en eten en drinken.

Mocht de hoogte van de deelnemersbijdrage de reden zijn dat je je niet aanmeldt, neem dan contact met ons op. Voor een beperkt aantal mensen is in overleg gespreide betaling of een korting mogelijk.

Aanmelding

Je kunt je aanmelden met het online aanmeldingsformulier. Doe dit bij voorkeur voor 27 maart 2017, maar niet later dan 25 april 2017. Op 27 maart besluiten we of genoeg deelnemers zich aangemeld hebben voor het minimum aantal.

Informatie over hoe je je deelnemersbijdrage kunt betalen. krijg je na je aanmelding.

Fondsen

Dit weekend is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de opheffingsgelden van Stichting Transgendergroep Eindhoven.

Tags: 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.