12 dec 2016

Veel trotse mensen tijdens T-Day in Antwerpen

door TBW
Veel trotse mensen tijdens T-Day in Antwerpen

Op 5 november was het TBW te gast tijdens de feestelijke T-Day in Antwerpen. We gaven de workshop “Trots op wie je bent”. De deelnemers waren enthousiast en gingen open met elkaar in gesprek over persoonlijke onderwerpen. Ook het fysieke gedeelte van de workshop viel in goede aarde: na een dag praten was dit een welkome afwisseling!

Bij de voorinschrijvingen was de workshop al volgeboekt. Op de dag zelf besloot een aantal mensen alsnog om een andere workshop te volgen, maar er kwamen ook weer andere mensen bij. Dus uiteindelijk waren we met 26 deelnemers alsnog met het maximum aantal.

Ook deze TBW-workshop deden we wat we dit jaar al vaker hebben gedaan: eerst spraken we met elkaar over enkele stellingen, daarna deden we een fysieker deel met een korte geleide meditatie, en tot slot spraken we verder over relevante onderwerpen, terwijl we deelnemers uitnodigden om kleding uit te trekken.
Het blijft indrukwekkend dat we in de relatief korte tijdsbestek van een workshop zoveel vertrouwen kunnen opwekken, dat deelnemers zich voldoende veilig voelen om inderdaad kleding uit te trekken. Dat vinden we een groot compliment!

De groep was heel divers: transmannen, transvrouwen, non-binaire mensen en geïnteresseerde cismensen. Deze samenstelling maakte de gesprekken nóg interessanter, omdat de antwoorden zo divers waren. Wat tot enige hilariteit leidde, was dat soms de antwoorden van deelnemers totaal verschillend waren, maar dat de redenering achter het antwoord precies hetzelfde bleek te zijn.

De reacties op onze workshop waren zonder meer positief. De organisatie vertelde: “... kreeg er enorm veel goeie reacties op, het is echt bevallen bij de deelnemers. Ook in de workshoptips voor volgend jaar kwam jouw workshop 2x voor op de formulieren.” Uit de evaluatie volgde een cijfer van 4,4, (van 0 tot 5) voor uitwerking en presentatie, een 4,3 voor leerrijk en relevant, en een 4,2 voor aanbevelen. Daar zijn we heel erg blij mee!

Opvallend was dat de T-Day veel non-binairder was dan we gewend zijn in Nederland. Het bleek dat de organisatie heel actief ook in non-binaire kringen had geflyerd over de T-Day. Duidelijk met resultaat, dus. In elk geval was het voor ons een interessant verschil, dat we voortaan in onze voorbereidingen zullen meenemen.

Wat ons betreft was dit ons eerste Vlaamse uitstapje, maar zeker niet het laatste.

Tags: 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.