6 okt 2005

[5] Tweede operatie in zicht!

door Jochem

6 oktober 2005

Beste familieleden,

De eerste operatie is nu 2 maanden achter de rug, en het gaat allemaal erg goed. De chirurg heeft er iets moois van gemaakt, en de littekens zien er fraai uit. De laatste zwellingen trekken langzaam weg. Over een maand of 4 is het allemaal een beetje uitgewerkt, en kunnen ze vaststellen of er nog een herstel-operatie nodig is of niet. In de tussentijd kan ik gewoon alles weer doen, dus dat is mooi!

Inmiddels heb ik van het Genderteam bericht gekregen over de volgende operatie: de buikoperatie. Hierbij worden de baarmoeder en de eierstokken verwijderd. Ik zal het zelf niet meer nodig hebben, en ook voor je gezondheid is het beter om het er allemaal uit te halen. Vanochtend kreeg ik te horen dat ik voor vrijdag 25 november op de operatielijst van het Flevo Ziekenhuis in Almere sta! Dat is weliswaar iets verder weg dan ik gehoopt had, maar aan de andere kant is het al over een week of 6.

Overigens heeft deze 2e operatie ook juridische gevolgen: als de binnenboel eruit is, kan ik die "V" op mijn paspoort wettelijk laten wijzigen in een "M". Dat gaat natuurlijk gepaard met heel veel papierwerk, een advocaat en lang wachten. Maar uiteindelijk levert dat wel een kloppend paspoort op, en daar zal ik blij mee zijn. Het is nu soms best vervelend om het hele verhaal aan een totaal vreemde te moeten uitleggen, alleen maar omdat de gemeente nog steeds "mevrouw" in de papieren heeft staan en dat niet kan wijzigen zonder een besluit van de rechtbank... :-S

T.z.t. krijgen jullie meer informatie over mijn verblijf in Almere, maar dat hoor ik zelf pas 1 week van te voren. Ik houd jullie op de hoogte!

Groeten,
Jochem

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.