7 jun 2004

7. Groen licht!!

door Jochem

7 juni 2004

Lieve vrienden,

Allereerst even de mededeling dat D. deze groep verlaten heeft. Hij trekt mijn proces totaal niet, en schiet er ontzettend van in de stress. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, voor hem niet, maar voor mij ook niet. Tegen de tijd dat ik passabel ben als man (ong. over een half jaar) nemen we weer eens contact met elkaar op, om te kijken hoe het dan gaat. Dan weten jullie dat!

De afgelopen drie weken waren zwaar. Wachten, wachten, wachten en ondertussen eigenlijk al weten wat het antwoord zal zijn. Maar toch bang zijn dat er iets over het hoofd is gezien, en dat ze besluiten tot oranje licht, waardoor je alleen maar langer moet wachten. (Rood licht ben ik eigenlijk nooit bang voor geweest.) Ik was er zo aan toe om met de testo te beginnen! In mijn idee had ik alles gedaan wat ik van te voren kon voorbereiden en dus kon ik alleen nog maar afwachten.

Zijn je smaken en voorkeuren weer wat verder veranderd? Je bent duidelijk bezig je kleding geleidelijk aan te passen. Nieuwe winterjas (nu ook andere zomerjas?), strakkere kleding, en nu een nieuwe bril.
Heb je al een andere deodorant in gebruik? Je hebt ooit gemaild dat je daarover aan het nadenken was.

Jazeker, heb ik inmiddels een nieuwe deo! Ik had jullie inderdaad gemaild dat ik daarover aan het nadenken was, en een week later heb ik bij het Kruidvat alle heren-deo's geroken. Uiteindelijk besloten tot Fa Men Amazonic. Ruikt lekker, maar werkt voor geen meter! ;-)

En inderdaad heb ik laatst een aantal nieuwe truien gekocht. Niet zozeer vanwege mijn imago-verandering (hoewel dat mooi meegenomen is :-) ), maar vooral vanwege het feit dat ik op zoek was naar iets van t-shirt-dikte, maar dan met lange mouwen. En ja, natuurlijk heb ik heren-truien gekocht! (Ik ga nu echt niet meer in vrouwen-kleding rondlopen).

Wat hier niet direct mee te maken heeft, maar waar ik wel trots op ben is dat ik vorige week een nieuwe fiets heb aangeschaft! Ik fiets al 15 jaar op mijn blauwe sportfiets, en die begon nogal last van zijn leeftijd te krijgen. Nu heb ik een hele fraaie Nishiki hybride (mountainbike/ sportfiets), met herenframe uiteraard. Hij fietst geweldig en ik ben er zeer content mee!

En dan vandaag eindelijk het verlossende woord: IK HEB GROEN LICHT!! Het genderteam heeft afgelopen week vergaderd, dus ik heb gisteravond een mailtje gedaan om te vragen wat de beslissing was. Ook met het oog op het bloed- en urine-onderzoek dat gedaan moet worden, omdat dat op een bepaald moment van de maandelijkse cyclus moet gebeuren. Ik kreeg vanochtend meteen een mailtje terug: "Inderdaad is er groen licht afgesproken". Wauw!! Ik ben er stil van... Eindelijk verlossing! Eindelijk de eindstreep van het wachten gehaald. Eindelijk het startschot van het groot kunnen worden. ... Diepe ontroering.

Het bloed- en urine-onderzoek blijken 5 tot 11 dagen na je menstruatie te moeten gebeuren. Dus dat komt toevallig goed uit: morgen kan ik meteen terecht! Dus op dit punt in elk geval geen onnodige vertraging :-)  Wanneer ik nu precies mijn eerste spuit testo krijg, weet ik nog niet. Wat ik begrepen heb, krijg ik 2 tot 3 weken na morgen de uitslag van de testen, en volgens mij krijg ik dan ook een recept mee voor de testo. Dus volgens mij moet ik eind juni/ begin juli mijn eerste shot kunnen krijgen! Maar ik hoop morgen te horen hoe het precies zit.

Van een aantal van jullie krijg ik de vraag hoe het nu precies verder gaat, en hoe dat gaat met de veranderingen door de testo. In principe kun je kiezen hoe je je testo toegediend wil krijgen: via pillen of via spuiten (in je bovenbeen of bil). Spuiten wordt het meest gedaan, omdat het minder slecht is voor je lever. Bijkomend voordeel van spuiten is dat het sneller gaat dan pillen. Spuiten is in principe ook minder belastend: dat hoeft maar 1x in de 2 à 3 weken. Pillen moet je 3 of 4x per dag op een bepaalde tijd slikken, dus dat lijkt me voor mij niet geschikt. Het uiteindelijke resultaat is hetzelfde, dus daarin is geen verschil. Overigens moet ik de rest van mijn leven testo blijven spuiten, want ik maak het zelf niet aan, althans niet voldoende, en ik zal het nooit aanmaken ook.

De testo zorgt bij VM's voor alle veranderingen die bio-jongens in de puberteit ondergaan: je krijgt een lagere stem (vanaf ca. 2 à 3 maanden al hoorbaar), je krijgt baardgroei (vanaf ca. 3 à 4 maanden zichtbaar), je krijgt een andere vetverdeling in het gezicht (vanaf ca. 3 maanden zichtbaar) en in de rest van je lichaam (m.n. je heupen) (vanaf ca. 5 à 6 maanden zichtbaar), je krijgt spierontwikkeling (m.n. in de borst en je armen) (vanaf ca 4 à 5 maanden merkbaar), en natuurlijk krijg je een verhoogd libido (vanaf ca. 1 à 2 maanden merkbaar).
Verder kom je in het begin van het spuiten in de puberteit, met al het gegiechel vandien. Dat heeft niet eens zoveel met de hormonen te maken, maar veel met het feit dat ik nu nadenk over allerlei dingen, waar ik tijdens mijn eerste puberteit nooit over nagedacht heb. Maar de testo gaat natuurlijk wel een leuke duit in het zakje doen, zo is het ook wel weer.

Operaties e.d. zijn allemaal nog lang niet in beeld: ik krijg eerst een jaar testo, en daarna gaat er pas geopereerd worden, anders krijgt het VU de inspectie op hun dak. Maar jullie zullen zien dat die operaties voor het uiterlijk vooral een formaliteit zijn, omdat ik verwacht met een half jaar echt wel passabel te zijn als man. (Wat borsten overigens niet minder overbodig en irritant maakt, maar daar hebben jullie verder weinig last van).

Nu ga ik weer verder stuiteren! :-)

Groetjes,
Jochem

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.